Zakelijk

Zakelijk

Stichting de Leerboerderij is ingeschreven bij de KVK en heeft een heus bestuur. Hieronder kun je kort kennismaken met onze bestuursleden. De Leerboerderij is lid van de Samenwerkende Zorgboeren Zuid en voldoet daarmee aan verschillende kwaliteitseisen, volgende op het lijstje: ISO certificering.

De Leerboerderij richt zich op de jongeren die tussen wal en schip vallen. Dat betekent dat de autonomie van de zorgboerderij zeer belangrijk is en wij niet onder een grote instelling willen vallen. Samenwerken absoluut, echter is meermaals gebleken dat deze doelgroep voor grote instellingen weinig interessant is.

Dit brengt ons ook op een ander punt – zorg en onderwijs, onderwijs en zorg. De koppeling tussen de twee loopt stroef, zo horen wij breed uit het netwerk terug. De Leerboerderij zet zich in voor de jongeren die in dat gat zitten, jongeren die eigenlijk alleen een steuntje nodig hebben, iemand die in ze gelooft en het niet direct opgeeft. We werken samen met scholen om een passend onderwijs traject te kunnen bieden en zijn op zoek naar meer verdieping op dit vlak. Wellicht in de toekomst – centrum voor alternatieve educatie.